/Aubameyang forbløffer: – Skal være umulig å opprettholde

Aubameyang forbløffer: – Skal være umulig å opprettholde

TOPPSCORER: Pierre-Emerick Aubameyang jubler etter en av to scoringer mot Tottenham. Han er toppscorer i Premier League med ti mål, to mer enn Sergio Agüero, Harry Kane og Raheem Sterling.
TOPPSCORER: Pierre-Emerick Aubameyang jubler etter en av to scoringer mot Tottenham. Han er toppscorer i Premier League med ti mål, to mer enn Sergio Agüero, Harry Kane og Raheem Sterling. Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

FOTBALL

Premier Leagues toppscorer, Pierre-Emerick Aubameyang (29), får mye ros for sin start i Arsenal. Foreløpig har han tidenes beste målsnitt i Premier League.

Publisert:

Han ble hentet fra Borussia Dortmund i januar. Siden har han spilt 27 kamper i serien, tre som innbytter, og scoret 20 mål.

Foreløpig scorer han 0,74 mål per kamp. Det er bedre enn noen annen i Premier League, viser statistikk fra de offisielle sidene.

Her er onsdagens oddstips

Nærmest er Sergio Agüero og Harry Kane som har scoret 0,69 ganger per kamp i Premier League. Arsenal-legenden Thierry Henry hadde et målsnitt på 0,68 per kamp.

Videre følger Mohamed Salah (0,65 mål per kamp), Luis Suárez (0,63 mål per kamp) og Ruud van Nistelrooy (0,63 mål per kamp).

Sjekk faktaboksen for å se beste nordmann.

– Strålende

– Aubameyangs prestasjoner er strålende. Han har kommet til klubben i en vanskelig periode, både med hensyn til Wengers avskjed og Emerys start, og likevel levert et målsnitt i toppklasse. La oss ikke glemme at han har skapt en del sjanser for andre, samt spilt en uselvisk rolle på venstrekanten for å la Alexandre Lacazette spille i midten. Arsenal kunne ikke ha håpt på så mye mer, sier Thore Haugstad, fotballskribent i NRK.

Onsdag kan ca. 71 millioner kroner bli dine! Husk å spille Vikinglotto – og lever kupongen din her!

– Er du overrasket over hvor effektiv han er?

– Ja, jeg er det. Han var veldig effektiv i Dortmund, hvor han scoret omtrent et mål per ligakamp de siste årene, men i Arsenal har han altså scoret på hvert tredje skudd i ligaspill. De beste spissene pleier å score på hver femte, så han er betydelig mer effektiv enn normalt. Snittet hans er såpass høyt at det nesten skal være umulig å opprettholde over en hel sesong, men så langt viser han ingen tegn til å gå tilbake til en mer «normal» treffprosent, svarer Haugstad.

Slik scoret Aubameyang to mål mot erkerivalen sist helg:

Hurtig

Han har også seks assist. Totalt blir det 26 målpoeng på 27 kamper.

– For lag som spiller hurtig fotball langs bakken og truer rom tidlig, er Aubameyang en av de aller beste i klassen. I klassen «på rett plass til rett tid» er han svært dyktig, sier Roar Stokke, Viasat-kommentator.

Stokke trekker fram farten til 29-åringen fra Gabon.

– Real Madrid ønsket han lenge og vi vet hvorfor. Den ekstreme hurtigheten og rykket er det få som gjør etter han, sier Stokke og fortsetter:

– I Arsenal spiller de en fotball som klar han godt, en perfekt match. Han har mange gode servitører i Arsenal og spillestillen klar han veldig godt. Han er også en iskald avslutter og god til å sette opp andre, sier Stokke.

Før Aubameyang kom til Arsenal, scoret han denne perlen mot Liverpool:

VGs tips: Uavgjort ved pause

Manchester United fikk vendt 0–2 til 2–2 borte mot svake Southampton sist, og er uten ligaseier på tre siste kamper. Det blir for mye hit og dit i kampene til at vertene for alvor ser ut til å menge seg med de aller beste denne sesongen. Det er åtte poeng opp til Tottenham på 5.plass.

Arsenal viste styrke ved å vende 1–2 til 4–2 hjemme mot Tottenham søndag. Flyten viser imponerende 19 strake kamper uten tap i alle turneringer. Men Premier Leagues pause-tabell forteller om en merkelig statistikk: 0–10–4 og 8–12 i mål.

Begge lag har en haug med forfall, det er et tett kampprogram og uavgjort ved pause er et tenkelig utfall.

Oddsen er 2,10, spillestopp er kl. 20.55 og TV Sport Premium sender kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG
får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer.
Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er
basert på redaksjonelle vurderinger.

Her kan du lese mer om